Vinuri

Vinurile lui Teodor

Un vin este la fel de de bun ca şi pământul din care-i creşte rodul. Strugurelui îi prieşte nespus de bine solul de Răteşti, un pământ cu argilă nisipoasă şi o aciditate naturală perfectă. De la strugure până la vin, iar apoi din sticlă în pahar, vinurile Cramei Teodor vor avea mereu o aciditate echilibrată şi un caracter pronunţat de terroir.

Din bogăţiile naturii am ales să cultivăm acele soiuri cu o savoare aparte. Vinuri roşii sau albe, toate soiurile alese au acel ceva ce le face demne pentru una dintre cele mai distinse crame româneşti.

Vinuri Albe

Adeodatus Pinot Gris

2018 sec – Un vin proaspăt, cu reflexii verziu-gălbui, cu note olfactive de banane, grapefruit, citrice și salcâm. Gustul foarte proaspăt și perfect armonizat cu spectrul aromatic.

Adeodatus Tămăioasă Românească

2018 sec – Un vin gălbui pai, provenit dintrun vechi soi românesc, care în terroir-ul lui din nord-vestul României, Rătești – Satu Mare, oferă un gust minunat, exuberant sprințar, cu o puternică aromă de busuioc și miere proaspătă. Vinificat sec cu un rest de zahăr echilibrat de o aciditate plăcută, deschide cu succes sufletele mesenilor și curiozitatea acestora și pentru celelalte vinuri ale Cramei Teodor.

Sauvignon Blanc

2017 sec – este un vic sec de culoare galben-canar, strălucitor cu reflexe verzui. Îmbină perfect aromele de soc, flori de viţă de vie şi salcâm, cu note citrice de final. Cu o aciditate echilibrată şi un postgust lung, vinul devine o experienţă încântătoare pentru papilele gustative.

Tămăioasă Românească

2018 sec – un vin gălbui pai, provenit dintr-un vechi soi românesc, care în terroir-ul din nord-vestul României, Rătești – Satu Mare, oferă un gust minunat exuberant, sprințar, cu o puternică aromă de busuioc și miere proaspătă. Vinifcat sec, cu un rest de zahăr echilibrat de o aciditate plăcută, deschide cu succes sufletele mesenilor și curiozitatea acestora și pentru celelalte vinuri ale Cramei Teodor.

Sauvignon Blanc

2016 sec – Vin de culoare stralucitoare, galben-canar cu reflexe verzui. Vin tipic, cu aromă de soc, flori de viță de vie, salcâm și note citrice de final. Are o aciditate echilibrată și un postgust lung. Vin excelent pentru aperitive, brânzeturi și carne albă. Merge bine și la peștele afumat.

Tămăioasă Românească

2016 demidulce – este un vin de culoare galben-verziu cu reflexe aurii. Este un vin parfumat, floral, cu iz de flori de salcâm şi busuioc. Un gust fin şi elegant cu tipicitate, este completat de un postgust lung.

Tămăioasă Românească

2018 demidulce – este un vin limpede de culoare gălbui-verzui, cu reflexe aurii, parfumat floral cu iz de flori de salcâm și arome pronunțate de busuioc, fin, elegant, cu tipicitate și un post gust lung.
Ideal pentru desert.

Riesling De Rhin

2018 sec – este un vin alb-verzui strălucitor cu un rafinat gust de măr verde arome de caisă cu aciditate bună dar echilibrată complex și elegant. Are un pronunțat terroir definind bine zona de producție.
Se servește bine răcit.

Pinot Gris

2017 sec – este un vin sec, cunoscut pentru culoarea lui galben-pai cu nuante verzui. Aromele împletite ale florilor de câmp, lămâie şi mere verzi, cu note pronunţate de miere şi minerale, devin toate un amestec încântător. Un vin echilibrat, proaspăt şi catifelat – toată frumuseţea naturii este îmbinată corespunzător.

Pinot Gris & Sauvignon Blanc

2017 demidulce – este un vin de cupaj demidulce. Acesta este un vin plăcut, divers aromat, fiind dominat de aromele de soc şi flori de câmp. Un vin bine echilibrat cu o aciditate corespunzătoare, acesta pastrează într-o manieră excelentă gustul floral-fructat.

Pinot Gris & Traminer Roz

2018 demisec – este un vin demisec cu un cupaj foarte personal. Amplu şi fin totodată, cu arome ce aduc a “fân de curând cosit”, acesta este dominat pe final de către arome de trandafir.

Vinuri Roșii

Vinurile roşii au parte de o atenţie cu totul şi cu totul specială. Pentru a le înnobila atât trupul cât şi spiritul, acestea sunt puse la baricat, iar apoi îmbuteliate şi maturate în sticla cel puţin un an. Tot acest tratament special conferă vinurilor roşii note aromatice care merg de la vanilie, brioşă şi pâine prăjită, alune de copac, cocos şi duc până la scortişoară, tabac, lemn preţios, cafea şi cacao prajită, inclusiv note de fumé.

Adeodatus Pinot Noir

2017 sec – Cultivați pe terase bine ventilate, strugurii de Pinot Noir, ne oferă un vin roșu cu un caracter aparte pentru cunoscătorii de vin. Cu o exprimare minunată în teroirul din Rătești, el ne dezvăluie sub mantaua coloristică proprie de un rubiniu mediu bine definit, un corp zvelt dar bine legat. Cu un contrast bun de aciditate și un echilibru în partea de zaharuri nefermentate, taninuri medii plăcute, notele olfactive merișoare, zmeură și cireșe negre, vin să îmbogățească frumos, un vin etalon al Cramei Teodor.

Adeodatus Fetească Neagră

2017 sec – Un soi cu o mare adaptabilitate, dăruind un vin cu o culoare rubiniu-liliachie, aproape opacă, acest vin ne arată încă odată, potențialul bun pentru vinuri roșii, al microclimaturilor din zona Sătmarului. Având arome de ardei gras roșu, mahaleb, prune grase supracoapte și ușor condiment pe final, menține aceeași notă consistentă și în spectrul gustativ, cu o intensitate medie atât pentru dulceață cât și pentru prospețime. Taninuri cu o consistență medie, echilibrate și îngăduitoare, fac acest vin, un excelent companion pentru cărnurile de vânat tânăr, vițel, miel, cu sosuri medii și condiment ușoare.

Adeodatus Merlot

2017 sec – Un vin roșu amplu și bine structurat, cu o culoare purpurie intensă. Un corp peste medie, obținut în urma unei supramacerări scurte, după o recoltă la maturitate deplină. Cu o exprimare directă și tipică, ce nu se lasă deloc așteptată, ne dezvăluie note olfactive de cireșe, zmeură și prune proaspete, în echilibru cu prospețimea gustului și structura echilibrată.

Adeodatus Cabernet Sauvignon

2016 sec – Un vin impetuos, caracteristic soiului, cu o culoare, vișinie proaspătă și intensă. O structura bine închegată pe un corp foarte bine definit de o aciditate ridicată, specifică zonei de Nord-Vest a României. Gustul intens, cu un echilibru perfect între zaharurui, aciditate și astringența taninurilor, este în echilibru perfect cu aromele de fructe de pădure proaspăt culese.

Dealurile Rătesti Cupaj

2017 sec – prin cupajarea celor trei vinuri: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ și PINOT NOIR a rezultat un vin cu un gust impetuos și expresiv, fructat cu arome perceptibile de coacăz negru, vișine bine coapte, fructe de pădure și note de condimente către postgust.

Cabernet Sauvignon

2018 sec – este un vin de culoare rubinie intensă în care se face bine simțită aromele de mure, coacăz negru, cireșe, nucșoară și piper. Corp echilibrat și expresiv cu note de prospețime specifice vinurilor tinere. Asocierea lui la mesele cu carne roșie va da satisfacție.

Pinot Noir

2018 sec – Cultivați pe terase bine ventilate, strugurii de Pinot Noir, ne oferă un vin roșu cu un caracter aparte. Cu o exprimare minunată în teroirul din Rătești, el ne dezvăluie sub mantaua coloristică proprie de un rubiniu mediu bine definit, un corp zvelt dar bine legat. Cu un contrast bun de aciditate și un echilibru în partea de zaharuri nefermentate, taninuri medii plăcute, notele olfactive de merișoare, zmeură și cireșe negre, vin să îmbogățească frumos, un vin etalon al Cramei Teodor.

Vinuri Rose

Adeodatus Merlot Roze

2018 demisec – vinificat în roze, a rezultat un vin cu delicatețe și savoare excelentă, cu arome de cireșe, zmeură și prune proaspete, cu o remarcabilă prospețime și fructuozitate. Recomandat la salate și desert. Se va servi bine răcit.

Fetească Neagră

2016 roze sec – Acest roze de culoare roz-mov-pal are prospețimea mirosurilor de fructe de padure în pârg, completat perfect cu mirosul murelor și afinelor coapte. Gustul, într-un echilibru frumos între dulce și acrișor și taninuri fine, confirmă calitatea strugurilor și munca celor din crama pentru obținerea acestui roze minunat.

Mertlot

2018 Roze demisec – Vinificat în roze, a rezultat un vin cu delicatețe și savoare excelentă, cu o remarcabilă prospețime și fructuozitate.
Se va servi bine răcit.

Cadarcă

2018 demidulce – este un vin care impresionează prin prospeţime, fructuozitate şi echilibru dat de o aciditate excelentă compensând resturile de zahăr din fruct. Tradiţia străveche a acestui soi îi conferă atât gustul îmbietor, cât şi notorietatea sa de neclătinat.