p o v e s t e a n o a s t r ă

“Dulce mi-eşti tu tinereţe”, cu pasiunea ta cu tot – aşa îmi sună în minte visul anilor cei mai frumoşi, lucru ce mi l-am spus ani de-a rândul, amintindu-mi cu jind de dragostea tatălui meu pentru un vin rupt din rai.

Nu e dorinţă mai arzătoare în inima unui iubitor de vinuri decât aceea de a avea propria lui cramă, unde să-şi practice alchimia, transformând strugurii în dragoste pură.

De când îmi pot eu aduce aminte, aşa mic şi timid cum eram, încă îl aud pe tata povestind cu ardoare de tinereţile sale, petrecand cativa anisori printre viile Banatului – cum rupea cate-un chiorchine şi-l intorcea pe toate părţile, inspirându-i mireasma.

Ţiu minte cum descria acel miros inconfundabil al mustului – şi acum parcă-mi plouă-n gură când mă gândesc. La final de toate, nu pot uita gustul primului pahar de vin ce mi l-a dat tata să-l gust pe când nu era nici măcăr de-o schioapă – aceea a fost clipa când am stiut care mi-e visul in astă viaţă.

Trecut-au anii şi mestesugul s-a deprins şi de mine, iar la randul meu le-am insuflat fiilor mei pasiunea mea pentru vie si vinuri, alături de dragostea nestăvilită pentru frumos şi bun gust, mai întai de toate.

În astă zi, după timp trecut si răbdare multă, cu sudoarea fruntii am clădit visul tinereţii mele în realitate – CRAMA TEODOR.

Povestea noastră

C r a m a T e o d o r

Teodor_August161

“Dulce mi-eşti tu tinereţe”, cu pasiunea ta cu tot – aşa îmi sună în minte visul anilor cei mai frumoşi, lucru ce mi l-am spus ani de-a rândul, amintindu-mi cu jind de dragostea tatălui meu pentru un vin rupt din rai.

Nu e dorinţă mai arzătoare în inima unui iubitor de vinuri decât aceea de a avea propria lui cramă, unde să-şi practice alchimia, transformând strugurii în dragoste pură.

De când îmi pot eu aduce aminte, aşa mic şi timid cum eram, încă îl aud pe tata povestind cu ardoare de tinereţile sale, petrecand cativa anisori printre viile Banatului – cum rupea cate-un chiorchine şi-l intorcea pe toate părţile, inspirându-i mireasma.

Ţiu minte cum descria acel miros inconfundabil al mustului – şi acum parcă-mi plouă-n gură când mă gândesc. La final de toate, nu pot uita gustul primului pahar de vin ce mi l-a dat tata să-l gust pe când nu era nici măcăr de-o schioapă – aceea a fost clipa când am stiut care mi-e visul in astă viaţă.

Trecut-au anii şi mestesugul s-a deprins şi de mine, iar la randul meu le-am insuflat fiilor mei pasiunea mea pentru vie si vinuri, alături de dragostea nestăvilită pentru frumos şi bun gust, mai întai de toate.

În astă zi, după timp trecut si răbdare multă, cu sudoarea fruntii am clădit visul tinereţii mele în realitate – CRAMA TEODOR.

premii

c e l e m a i r e c e n t e d i s t i n c ț i i

crafts people

M e e t O u r K e y P e o p l e

old-smiling-man-winery-1

Bruno Rossi

Founder & Owner

man-winery-1

Fillipe Moratti

Executive Director

Smiling vintner examining grapes in vineyard

Agatha Rossi

Senior Winemaker

smiling-african-girl-vineyard-1

Ella Campo

Viticulture Manager

Milestones

O v e r F i v e D e c a d e s o f H i s t o r y

1967

The Beginning

Bruno Rossi leased five acres of his father and started with just an acre of vines.
1968

Building the Winery

The winery produces first vintage.
late 70-ies

New Sorts in the Vineyard

Bruno Rossi leased five acres of his father and started with just an acre of vines.
1979

First Art Events

Our Wine Club was established to educate consumers in wine & food matching.
80-ies

New Sorts in Vineyards

Bruno Rossi leased five acres of his father and started with just an acre of vines.
1979

First Art Events

Our Wine Club was established to educate consumers in wine & food matching.
sustainability

M i n d f u l n e s s o f t h e E n v i r o n m e n t

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.